Wat kost het

Vergoeding:
Regelmatig krijg ik de vraag hoeveel iemand vergoed krijgt als hij zich bij Fysio Yvette laat behandelen.
Ik heb sinds de start van de praktijk (2009) geen zorg-contracten afgesloten met de zorgverzekeraars**. Hierdoor kan de hoogte van de vergoeding van de behandelingen anders zijn als bij een gecontracteerde zorgaanbieder. Hoe hoog de vergoeding is hangt af van de door jou afgesloten polis*.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?
Per keer ontvang je een factuur met daarop een overzicht van de behandeling die je hebt ondergaan. Het factuurbedrag betaal je ter plaatse direct aan mij***. Tegelijkertijd kan je de factuur indienen bij je zorgverzekeraar. Deze zal dan, afhankelijk van je zorgpolis, al dan niet een bedrag aan jou uitkeren*.

Er zijn een aantal manieren om uit te zoeken hoe hoog de vergoeding is:

  1. Bekijk je polis en de daarbij horende vergoedingen voor Niet-gecontracteerde zorg. Deze kan je vaak online op de website van je zorgaanbieder bekijken.
  2. Bel met je zorgverzekeraar. Dit is vaak het éénvoudigst. Ze kunnen je direct vertellen wat jij voor een behandeling fysiotherapie vergoed krijgt. De meeste zorgverzekeraars hebben dit ook overzichtelijk op hun website staan.
  3. Kijk op de website van Independer of de zorgwijzer. Hier staan overzichten van alle zorgaanbieders, hun pakketten en de vergoedingen voor niet-gecontracteerde fysiotherapie.
  4. Tot slot kan ik contact met je zorgverzekeraar opnemen.

* (In de praktijk is de kans klein dat je bij een restitutie-polis een deel van de rekening zelf moet betalen.)
** (zorgverzekeraars stellen, voor hun contracten, vaak eisen die, volgens mij en steeds meer zorgaanbieders, niet relevant of onhaalbaar zijn en onnodige kosten voortbrengen.)
***(tenzij anders overeengekomen; je betaald ter plaatse via iDeal-betaalverzoek of contant, ik bekijk momenteel nog de mogelijkheid om te kunnen pinnen, een eerste behandeling dient altijd ter plaatse betaald te worden.)

Tarieven:
Klik HIER voor de tarieven.


Reacties gesloten.